תאריך/זמן
תאריך - 27/10/2019
13:30 - 17:00
מקום
מכללה האקדמית אונו
קטגוריות
מה יכולה להיות ההשפעה של הברקזיט על היחסים הבינלאומיים של האיחוד האירופי, בריטניה וישראל? מהן ההשלכות הכלכליות, הפוליטיות, המשפטיות והעולמיות של עזיבת בריטניה את האיחוד האירופי? ומה המשמעות עבור שותפים בינלאומיים ומדינות שלישיות? הכנס "השפעת הברקזיט על יחסי החוץ של ישראל, האיחוד האירופי ובריטניה", נועד לענות על שאלות.
הכנס אורגן בשיתוף פעולה של בית הספר למשפטים בקריה האקדמית אונו, בשיתוף האיגוד הישראלי לחקר האינטגרציה האירופית (IASEI) וקרן אברט ישראל.
ד"ר מאיה שיאון צדקיהו (נשיאה משותפת בIASEI), ד"ר אלעד פינקלשטיין (רכז אקדמי בפקולטה למשפטים) וד"ר רחל פריד דה וריס (מרצה בכירה בפקולטה למשפטים) קיבלו בברכה את הדובר האורח פרופ' רעמסס ווסל מאוניברסיטת טוונטה בהולנד. בהיותו מומחה במשפט ובממשל בינלאומי ואירופי, פרופ' ווסל הציג תרחיש של התפתחות סבירה סביב ההסכמים הבינלאומיים של האיחוד האירופי לאור הברקזיט הקרב, בנוסף להשפעות אפשריות על מדיניות חוץ וביטחון. בנוסף, הסביר פרופ' ווסל את הבעייתיות של ניהול משא ומתן חוזר על הסכמי סחר בינלאומיים של בריטניה עם האיחוד האירופי ומדינות שלישיות (במיוחד ישראל) לפני ואחרי הברקזיט.
בדיון לאחר מכן, פרופסור אריה רייך (מרצה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן), דניאל קולבר (מנהל תחום הסכמים בילטראליים במשרד הכלכלה הישראלי), דן קטריבס (מנהל אגף סחר חוץ וקשרים בינלאומיים בהתאחדות התעשיינים, ומנהל קשרי החוץ של לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים) ופרופ' דיוויד ניומן (המחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון בנגב) דנו בהשפעתו של ברקזיט פוטנציאלי על היחסים הגלובאליים בין ישראל, בריטניה והאיחוד האירופי. מלבד דיון על ההשלכות של הברקזיט על השותפות המסחרית, הכלכלית, משפטית וביטחונית, דנו גם במסגרות מחקר ושיתופי פעולה בין שלושת השחקנים, וכן כיצד ייראו הסכמים עתידיים ואיזה סוג של ברקזיט עשוי להתקיים.