במהלך השנים האחרונות חל שיפור מתמיד במעמדן של הנשים בישראל. אף על פי כן, הפער המגדרי בכל תחומי החיים עודנו גדול.
במהלך השנים האחרונות חל שיפור מתמיד במעמדן של הנשים בישראל. ניתן להצביע על כמה תחומים שבהם ישנה התקדמות משמעותית בכל הנוגע למעמד האישה. אף על פי כן, הפער בין מעמדן של נשים לעומת מעמדם של גברים בחברה הישראלית עודנו גדול. בחברה האזרחית הישראלית יש לגברים ולצבא מעמד דומיננטי. בנוסף לכך, שמרנות על רקע דתי בחברה היהודית ובחברה הערבית בישראל משפיעה השפעה מכרעת על מעמדם של הגברים והנשים. אי השוויון המגדרי בא לידי ביטוי בישראל בשוק העבודה, בפוליטיקה, בחברה ובאמצעי התקשורת. בשוק העבודה בישראל ישנה סגרגציה מגדרית בולטת. אף על פי שלנשים יש יותר ויותר גישה להשכלה גבוהה וללימודים מתקדמים, ועל כן הכשרתן טובה יותר מהכשרתם של הגברים, מעמדן של הנשים בשוק העבודה בישראל לא השתנה: השכר ברוטו לשעה שנשים מקבלות עדיין נמוך במידה ניכרת משכר הברוטו לשעה שמקבלים גברים. נתון נוסף שראוי לשים לב אליו הוא שמספרן של הנשים שעובדות במשרות חלקיות כמעט כפול ממספרם של הגברים שעובדים במשרות חלקיות. למרבה הצער, הצלחתן של נשים בתחום הלימודים וההכשרה המקצועית עדיין לא מתבטאת בהכרח בתפקידים בכירים יותר בשוק העבודה או בהשפעה גדולה יותר במישור החברתי ובמישור הפוליטי.
על רקע הסכסוך הערבי-ישראלי המתמשך ולנוכח סכנת המלחמה המתמדת נושא השוויון המגדרי לעתים תכופות אינו זוכה ליחס הראוי לו בדיון הציבורי בישראל. אנו סבורים כי לא זו בלבד שכחלק מעבודתנו עלינו לתמוך בפעילויות שמטרתן לחזק את מעמד האישה ולשפרו, עלינו גם להסב את תשומת הלב לאי השוויון המגדרי ובכך להצביע על הצורך לצמצמו.
על כן, אנו עובדים בשיתוף פעולה עם ארגונים רבים בישראל. ביחד עם השותפוֹת והשותפים שלנו אנו מקיימים פעילויות רבות, כגון קורסים וסמינרים למנהיגוּת, המיועדים לנשים ממגזרי החברה השונים, כנסים, תוכניות מחקר ופרסומים שונים בנושא מעמד האישה והצורך במדיניות החותרת לכינון צדק מגדרי.
קראו את הפרסומים האחרונים בנושא צדק מגדרי
אירועים קודמים ואירועים מתוכננים בנושא צדק מגדרי