כל עוד העימות בין ישראל לפלסטינים נמשך, אנו רוצים לתרום לכך שגם בעתות של משבר לא ידום קולם של אלה הפועלים למען שלום.
אנו מחזקים קשרים פוליטיים, כלכליים, חברתיים ותרבותיים בין ישראל לשכנותיה, בכך שאנו יוצרים אפשריות לשיח, מקדמים רשתות של קשר בין ישראלים לפלסטינים, מנהלים תוכניות מחקר ומעמידים את תוצאות המחקרים לרשות הציבור הרחב.
מאז הסכמי אוסלו שנחתמו בשנת 1993 תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים לא הוביל לפתרון הסכסוך. תחת זאת פרצה בשנת 2000 האינתיפאדה השנייה, ותנועת חמאס החלה לתקוף בטילים את שטחה הדרומי של מדינת ישראל. ישראל הגיבה לטרור מרצועת עזה בכמה וכמה מבצעים צבאיים בתוך רצועת עזה עצמה, האחרון שבהם מבצע "צוק איתן" בקיץ 2014. החשדנות ההדדית וחילוקי הדעות בין הצדדים מצריכים חיפוש אחר רעיונות חדשים ותחזוקה של ערוצי תקשורת בין ישראלים לפלסטינים, ובין ישראל למדינות החשובות באזור: מצרים, ירדן וטורקיה. מעבר לכך, התגייסות נמרצת של ארה"ב וגם של אירופה חיונית למען תהליך השלום.
אנו עובדים בשיתוף פעולה עם מספר רב של ארגונים לא ממשלתיים, צוותי חשיבה, אוניברסיטאות ומכוני מחקר כדי לפתח אסטרטגיות חדשות, ולהציג את אלה לאחר פיתוחן למומחים, לפעילים שיפיצו אסטרטגיות אלה, למקבלי החלטות וכן לציבור הרחב. בד בבד אנו רוצים לקדם את הקשרים ואת הדיאלוג בין כל הצדדים המעורבים. חשוב לנו לפתח ביחד עם עמיתינו הישראלים, הפלסטינים והאירופאים פתרונות ברי קיימא ובכך לתרום את חלקנו לדיון שיקדם את פתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני בדרך של שתי מדינות לשני עמים.
קראו את הפרסומים האחרונים בנושא מדיניות שלום וביטחון
אירועים קודמים ואירועים מתוכננים בנושא מדיניות שלום וביטחון